Gratis Nyhetsbrev

Fordeler med Kredittkort

Det er mange fordeler med å bruke kredittkort, sålenge du bruker det på en forsvarlig måte, og unngår kredittkortfellene.

  • I stedet for å belaste lønnskontoen får du en faktura på innkjøpene dine. Betaler du innen forfallsdato påløper det ingen rente, avhengig av når i måneden i forveien du gjør kjøpet. Du kan velge å betale deler av fakturaen og utsette betalingen en måned eller to, alt etter behov.
  • Bedre sikkerhet ved kjøp på internett eller i utlandet. Får du ikke varen du har kjøpt, eller resturanten du spiste på i Paris har trekt kortet ditt for flere tusen kroner for en hamburger, erstatter kredittkortselskapet tapet ditt. Jamfør kredittkjøpsloven § 8 kan du rette de samme innsigelsene du har overfor selger mot kredittselskapet.
  • Bedre oversikt over utgiftene dine. Har du utgifter i sammenheng med jobbreiser, er det veldig greit å bruke et kredittkort. På den måten bruker du ikke dine egne penger, og bedriften får en enkel oversikt over hva de skal betale for reisen din. Enkelte bedrifter krever at de ansatte skal bruke kredittkort på reisene sine. Et bensinkort er også en fin måte å få en enkel oversikt over bensinforbruket ditt. Du kan også få opp til 6% avslag på bensinutgiftene dine med ett slikt kort!

Mange foretrekker å benytte kredittkort for eksempel når de handler på Internett og i utlandet. Hvis vaskemaskinen ryker på et ubeleilig tidspunkt i forhold til økonomien, kan du ved kjøp på kredittkort få inntil 45 dagers kostnadsfri betalingsutsettelse, og dermed spare opp fra to måneders lønninger. Så lenge du betaler alt utestående ved første forfall, er det et gratis lån. Hvis du derimot ikke har mulighet til å betale tilbake raskt, koster det deg dyrt – effektiv rente på rundt 20 prosent er ikke uvanlig.

Finn beste kredittkort, fordi det er mye billigere for deg!